Opi 10 temppua houkuttelemaan asiakkaat tuotepakkauksillasi

Arvioitu lukuaika: 3 min
Bespoke sweet packaging with a cardboard selection box

Oikean pakkaussuunnittelun valinta on aina keskeinen tehtävä valmisteltaessa uutta tuotetta markkinoille. Miksi tämä on?

Muotoilu, tyyli, ulkonäkö, muoto, väri ja koko vaikuttavat kaikki siihen, valitseeko asiakas tuotteesi vai ei. Ihmiset valitsevat kirjan kannen perusteella, ja 7 asiakasta 10:stä valitsee tuotteen ensivaikutelmansa perusteella.

Tämä mielessä, tutkitaan 10 pakkaussuunnittelutekijää, jotka auttavat tuotteesi voittamaan minkä tahansa yleisön.

1. Logo 

Mieti ensin logoasi. Se on luultavasti ensimmäinen yksityiskohta, jonka asiakas huomaa. Tästä syystä sinun on käytettävä aikaa sellaisen logon suunnitteluun, joka vetoaa kohdeyleisöön ja auttaa tuotteesi erottumaan joukosta. Mieti tarkkaan värien ja fontin käyttöä sekä logosi pohjana käytettävää kuvastoa. Muista, että logo muistetaan paljon todennäköisemmin kuin sen yrityksen nimi, jonka kanssa asiakas on ollut vuorovaikutuksessa ensimmäistä kertaa.

2. Personointi

Asiakkaat haluavat ostaa tuotteita, jotka tuntuvat henkilökohtaisemmilta ja heille erityisiltä. Voit lisätä tämän tason mukauttamista useilla tavoilla. Voit esimerkiksi harkita henkilökohtaisen huomautuksen lisäämistä asiakkaillesi. Tämä voi yksinkertaisesti sanoa kiitos tai se voi tarjota heille palkinnon tuotteesi valinnasta. Mikä tahansa tällainen saa tuotteesi ja pakkaussi erottumaan paremmin.

3. Väri 

Maitsimme lyhyesti värin pakkauksessasi näkyvän logon suhteen. On kuitenkin tärkeää korostaa, kuinka tärkeitä oikeat värivalinnat ovat. Itse asiassa jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että väri on pakkaussuunnittelun tärkein ominaisuus ja johtaa välittömään päätökseen tuotteestasi. Eri värit voivat muuttaa käsitystä tuotteesi lisäksi myös kokonaisbrändistäsi.

4. Tutkimus

Kun lanseeraat tuotetta, on tärkeää tutkia yleisöäsi ja markkinoita huolellisesti. Suosittelemme tarkastelemaan mahdollisimman paljon tietoja ennen tuotteen lanseerausta tai investoimista uuteen pakkaukseen olemassa olevalle tuotteelle, jota jo myyt. Lisäksi sinun tulee myös tutkia kilpailijoitasi. Kun ymmärrät, miten pääkilpailijasi käsittelee markkinoita, voit päättää, seuraatko niitä vai tutkitko kokonaan uutta suuntaa.

5. Ainutlaatuisuus 

Jos tuotteesi näyttää ja tuntuu ainutlaatuiselta, se vaikuttaa paljon todennäköisemmin asiakkaisiin, jotka ostavat myymiäsi tuotteita. Voit esimerkiksi harkita investoimista mittatilaustyönä valmistettuihin pakkauksiin. Räätälöityjen ratkaisujen tärkeimmät edut ovat, että ne tarjoavat ensiluokkaisen tuntuman ja muotoilun, joka on täydellinen, jos palvelet korkealuokkaista yleisöä tai haluat myydä tuotteitasi korkeammalla hinnalla.

Voit luoda pakkauksia, joissa on lukuisia kiehtovia ominaisuuksia, kuten:

  • Painetut kannet
  • Kohokuvioidut sisätilat
  • Värikkäät kuvat
  • Ainutlaatuiset muodot

6. Viestit 


Älä lankea ansaan tehdäksesi tuotteestasi mysteerin. Vaikka tämä voi johtaa houkuttelevaan ja pakottavaan sissimarkkinointistrategiaan, se ei sovellu useimpiin tuotteisiin. Asiakkaat haluavat tietää tarkalleen, mitä he ostavat, varsinkin jos he eivät ole aiemmin tilaneet yritykseltäsi mitään. Sellaisenaan merkintäsi ja kokonaissuunnittelusi pitäisi lisätä asiakkaiden ymmärrystä kyseisestä tuotteesta. Voit myös käyttää sitä luomaan keskeisiä käsityksiä yrityksestäsi ja kokonaisbrändistäsi.

7. Kohde 

Varmista, että valitset mallin, joka sopii erityisesti kohdeyleisösi. Jos esimerkiksi tutkit erilaisia ​​kestäviä pakkauksia, on tärkeää valita materiaali, joka vetoaa käyttäjiisi. Esimerkiksi pahviputkia pidetään laajalti edullisimpana valintana ympäristötietoisille kuluttajille. Muut asiakkaat saattavat suosia peltipakkausta, koska se viittaa ylellisyyteen ja laadukkaaseen ratkaisuun.

8. Kuvat 

Sanotaan, että kuva on enemmän kuin tuhat sanaa, ja tämä on täysin totta markkinoinnin maailmassa. Kuva tekee tuotteesta houkuttelevamman ja ehdottaa keskeisiä ideoita brändistäsi. Se voi myös tarkoittaa, että pakkauksestasi tulee keräilyesine. Lukemattomat tuotemerkit ovat käyttäneet kuvia muuttaakseen yksinkertaiset pakkausratkaisut pakolliseksi ostokseksi.

9. Tutustu Trendeihin 

Pakkaustrendit muuttuvat ympäri vuoden. Esimerkiksi juhlakaudella asiakkaat ostavat todennäköisemmin tuotteita, joiden pakkaukset on juhlava. Miksi tämä on? No, yksinkertaisesti, juhlalliset mallit ilahduttavat asiakkaita ja tuovat mieleen joulun. Vaikka sinun on vielä käytettävä aikaa ja tutkimusta lopulliseen suunnitteluun, oikea räätälöity juhlapakkaus voi helposti parantaa yrityksesi myyntiä. Se ei myöskään ole vain joulu. Kesällä voit käyttää lämpimiä värejä malleissasi vuodenajan mukaan. Tai voit tutkia erilaisia ​​muotoja, jotka sopivat tärkeisiin tilanteisiin, kuten munanmuotoisiin pakkauksiin pääsiäisenä.

10. Ole vihreä

Lopuksi, nykyään on tärkeämpää kuin koskaan, että yritykset saavuttavat oikeat kestävän kehityksen standardit. Kuten saatat arvata, tuotepakkausten suunnittelulla on vaikutusta tähän. Valitse materiaalit huolellisesti, jotta saat parhaan mahdollisen vaikutelman. Esimerkiksi alumiinipakkauksista on tullut suosittu vaihtoehto muoville kosmetiikkateollisuudessa. Toisin kuin muovi, alumiinipakkaukset voidaan käyttää uudelleen ja käyttää uudelleen lukemattomia kertoja. Euroopassa yleisesti suositeltu valinta on kompostoitava pakkaus. Varastossamme on teollisia kompostoitavia seisomapusseja, jotka sopivat täydellisesti monenlaisille tuotteille, kuten jauheille, makeisille, kahville ja teelle.

Toivomme, että tämä opas auttaa sinua avaamaan loistavan pakkaussuunnittelun todellisen voiman. Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää, älä epäröi ottaa yhteyttä myyntitiimiimme. He auttavat sinua aina löytämään täydellisen pakkauksen tuotteellesi.


saatat pitää myös Näytä kaikki

Heart shaped tin packaging

Metallipinnat: EU:n kuluttajien tärkein pakkausvalinta

Katso, miksi metallipakkaukset ovat yhä suositumpia asiakkaidesi keskuudessa.

Sustainability: protecting the environment

Kestävän pakkauksen valitseminen: avainaskel kohti planeetan pelastamista

Ei ole liioittelua: oikeat pakkauspäätökset voivat vaikuttaa merkittävästi ympäristöömme. Olitpa pienyrityksen omistaja tai osa pk-yritystä, valinnoillasi on merkitystä. Vaikka siirtyminen LED-valo...

Repurposed clip lid packaging

Potentiaalin vapauttaminen: 8 luovaa tapaa käyttää pakkauksiamme uudelleen

Olemme koonneet jännittäviä kierrätysideoita pakkauksillemme, jotka voit jakaa asiakkaidesi kanssa.