Kestävän pakkauksen valitseminen: avainaskel kohti planeetan pelastamista

Arvioitu lukuaika: 2 min
Sustainability: protecting the environment

Ei ole liioittelua: oikeat pakkauspäätökset voivat vaikuttaa merkittävästi ympäristöömme. Olitpa pienyrityksen omistaja tai osa pk-yritystä, valinnoillasi on merkitystä. Vaikka siirtyminen LED-valoihin ei välttämättä pelasta suoraan napajäätä, pakkausten maailma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden.

Vuonna 2023 Euroopan unioni tuotti huikeat 84.3 biljoonaa tonnia pakkausjätettä – vain jäävuoren huippu. Joten miten voit minimoida pakkaustesi hiilivaikutuksen? Harkitse seuraavia avaintekijöitä:

Painonpudotus: keveyden voima

Kevyttäminen  tarkoittaa materiaalien tai tuotteiden painon vähentämistä niiden toimivuuden säilyttäen. Ottamalla huomioon kevyet pakkaukset voit saavuttaa useita etuja:

  • Parannettu kestävyys: Kevyemmät pakkausmateriaalit edistävät vihreämpää planeettaa.
  • Kustannussäästöt: Pienempi paino merkitsee alhaisempia kuljetuskustannuksia.
  • Virtaviivainen logistiikka: Helpompi käsittely ja jakelu.

Materiaalikytkin: raskaasta lasista kevyempiin vaihtoehtoihin

Keskitytään lasipakkauksiin – suosittu kynttilänvalinta sen tyylikkyyden ja ulkonäön vuoksi. Lasi on kuitenkin tunnetusti raskasta ja hauras. Kuvittele lasipakatun tuotteen kuorma, joka painaa huimat 40 000 paunaa!

Harkitse vaihtoehtoa: kannen tinaiset kynttiläastiat. Nämä säiliöt ovat huomattavasti kevyempiä, joten ne ovat erinomainen valinta kestävään tuotesuunnitteluun. Ne eivät ainoastaan ​​vähennä hiilijalanjälkeäsi, vaan myös vahvistavat brändisi sitoutumista ympäristövastuuseen.

Pakkauksen koko elinkaaren ymmärtäminen

Mitä pakkauksesta tulee, sen vaikutus ulottuu paljon alkuperäistä purkamista pidemmälle. Valmistajien on muutettava näkökulmaansa - pakkauksen avaaminen on vain alkua, ei loppua. Oikeiden materiaalien ja mallien avulla pakkaukset voivat löytää uuden käyttötarkoituksen, estäen niiden muodostumisen jätteeksi ja tukkeutumasta kaatopaikoille.

Metallinen tinapakkaus: loistava esimerkki

Harkitse metallipurkkipakkausta. Asiakkaat käyttävät sitä arvokkaiden esineiden, muistoesineiden ja jopa täyttöpakkausten suojaamiseen. Sen houkuttelevuus, kestävyys ja käytännöllisyys tekevät siitä erinomaisen ehdokkaan uudelleenkäyttöön. Lisäksi pahviputket ja muut pakkausvaihtoehdot voivat palvella useita rooleja kasviruukuista kynänpidikkeisiin.

Kuluttajakäyttäytyminen: Uudelleenkäyttö vs. Välitön hävittäminen

We-Packin äskettäinen tutkimus paljastaa rohkaisevan trendin: 50 % kuluttajista käyttää pakkauksia uudelleen aktiivisesti, mikä osoittaa kasvavaa tietoisuutta kestävästä kehityksestä. Vain 5 % hylkää sen välittömästi. Tämä käyttäytymisen muutos korostaa uudelleenkäyttöä edistävien pakkausten suunnittelun tärkeyttä.

Harkillinen hävittäminen

Vaikka useimmista pakkausmateriaaleista tulee lopulta jätettä, yritysten omistajien tulee harkita niiden vaikutusta. Muovipakkaukset, jotka kestävät vuosikymmeniä tai jopa vuosisatoja, ovat haasteita. Sitä vastoin voimapaperipakkaukset ovat kompostoitavia ja biohajoavia. Ajan myötä ne hajoavat ja rikastavat maaperää.

Käsittely

Yrityksissä tuotantoprosessi jää usein poissa silmistä ja muista. Monet yritykset luottavat ulkoistettuihin pakkausratkaisuihin, jolloin ne eivät ole tietoisia pakkausten valmistustavasta ja sen ympäristövaikutuksista.

Haasteista huolimatta voit edistää aktiivisesti kestävää kehitystä. Sertifioidusti kestäviä pakkausvaihtoehtoja on helposti saatavilla markkinoilla. Näiden valintojen valitseminen ei vain vastaa viherystävällistä sitoutumistasi, vaan se myös lähettää tehokkaan viestin asiakkaillesi.

Kierrätettävyys

Vaikka kierrätys ei yksin ratkaise ympäristökriisiä, se vähentää merkittävästi haittoja. Tässä metalli loistaa pakkausmateriaalina. Vaikuttavat 80 % kaikesta tuotetusta metallista jää kiertoon, jolloin vältytään kaatopaikoilta ja jätteiltä. Se on tärkeä osa kiertotaloutta – osoitus vastuullisista liiketoimintatavoista.

Toivomme, että tämä auttaa sinua ymmärtämään tärkeimmät tekijät, jotka sinun on otettava huomioon varmistaaksesi, että pakkausvalinnasi edistävät vihreämpää maailmaa.


saatat pitää myös Näytä kaikki

Heart shaped tin packaging

Metallipinnat: EU:n kuluttajien tärkein pakkausvalinta

Katso, miksi metallipakkaukset ovat yhä suositumpia asiakkaidesi keskuudessa.

Sustainability: protecting the environment

Kestävän pakkauksen valitseminen: avainaskel kohti planeetan pelastamista

Ei ole liioittelua: oikeat pakkauspäätökset voivat vaikuttaa merkittävästi ympäristöömme. Olitpa pienyrityksen omistaja tai osa pk-yritystä, valinnoillasi on merkitystä. Vaikka siirtyminen LED-valo...

Repurposed clip lid packaging

Potentiaalin vapauttaminen: 8 luovaa tapaa käyttää pakkauksiamme uudelleen

Olemme koonneet jännittäviä kierrätysideoita pakkauksillemme, jotka voit jakaa asiakkaidesi kanssa.