Metallipinnat: EU:n kuluttajien tärkein pakkausvalinta

Arvioitu lukuaika: 2 min
Heart shaped tin packaging

Mikä pakkausmateriaali on kuluttajien mieleen? Tuore tutkimus osoittaa, että metallipakkaukset, erityisesti valkopelti ja alumiini, ovat suosiossa. Eviosys:n johtaman tutkimuksen mukaan 63 prosenttia ostajista pitää metallipakkauksia vihreämpänä pakkausratkaisuna, joka jättää varjoonsa muovipakkaukset.


Vuoden 2024 asiakirja paljastaa lisäksi, että huikeat 90 prosenttia eurooppalaisista yrityksistä joko sijoittaa rahaa kestäviin pakkausratkaisuihin tai tutkii niitä tarkkaan.


Mikä tekee metallipakkauksista hitin asiakkaiden keskuudessa?

Mitä tekee metallipakkauksista hitin asiakkaiden keskuudessa?


Kestävyyden näkökulmasta metalli vie kruunun. Huomattava 80 prosenttia käytetystä metallista pysyy kierrossa ja vähentää maanosan kaatopaikkakysymysten lisääntymistä. Huomattava 94 prosenttia kuluttajista tunnustaa, että metallipakkausten ympäristövaikutukset vaikuttavat heidän ostovalintoihinsa. Kestävyys on kuitenkin vain yksi osa tarinaa.


Metallipakkaukset ovat myös erittäin kestäviä, ja ne takaavat tuotteiden turvallisuuden kuljetuksen aikana ja sen jälkeen. Kuluttajat löytävät usein metallipakkauksille vaihtoehtoisia käyttötarkoituksia, ja metallipurkkeja käytetään usein korujen säilytykseen.


Visuaalisesti houkuttelevat, alumiiniset ja peltiset pakkaukset ovat silmiä hivelevä näky ja herättävät varmasti kuluttajien mielenkiinnon. Tutkimusten mukaan metallipakkauksiin pakattuja tavaroita pidetään ylellisyystuotteina tai korkeamman laatuvaatimuksen täyttävinä tuotteina.


Yrityksen esteiden voittaminen


Silminnähtävistä eduista huolimatta yritykset kamppailevat esteiden kanssa siirtyessään muista pakkaustyypeistä, kuten muovipakkauksista.


Kustannukset ovat 33 prosentille yrityksistä suurin kompastuskivi. Vaikka metallipakkaukset ovat kustannustehokkaita, kulut eivät rajoitu vain säiliöihin. Asiakaskoulutuksen ja markkinointialoitteiden kaltaiset seikat lisäävät kokonaiskustannuksia. Muut yritykset mainitsevat materiaalien saatavuuden (14 %) ja toimitusketjun monimutkaisuuden (19 %) ratkaisevina tekijöinä, kun ne muuttavat pakkausmieltymyksiään.


Kestävään kehitykseen on kuitenkin edetty hellittämättömästi. Ennusteiden mukaan 45 prosenttia yrityksistä siirtyy käyttämään 100-prosenttisesti kierrätettäviä pakkauksia vuoteen 2027 mennessä, ja seuraavan vuosikymmenen loppuun mennessä 90 prosenttia yrityksistä siirtyy käyttämään näitä pakkauksia.


Tämä suuntaus ei ole hätkähdyttävä, sillä poliittiset päättäjät, ympäristöaktivistit ja markkinointiasiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että kestävät pakkaukset ovat elintärkeitä tulevien hiilidioksiditavoitteiden saavuttamiseksi.
Kierrätettävyyden osalta vain kaksi materiaalia tarjoaa rajattoman ratkaisun: Lasi ja metalli. Kaikki muut materiaalit muuttuvat lopulta jätteeksi.


Meidän poikkeukselliset metallipakkauksemme


Me Tinware Directissä esittelemme laajan valikoiman metallipakkauksia eri kokoisina ja mallisina. Alumiinipurkkimme, joita suositaan kosmetiikkatuotteiden, kuten voiteiden, saippuoiden ja valikoitujen elintarvikkeiden pakkaamiseen, ovat asiakkaiden suosikkeja.


Vaihtoehtoisesti peltipurkkimme ovat oikea valinta monenlaisille tuotteille kynttilöistä kuivaruokaan, jauheisiin, lemmikkieläinten ruokaan ja paljon muuhun.
Olemme sitoutuneet auttamaan kaikkien alojen yrityksiä siirtymään kiertotalouteen aidosti kestävien pakkausten avulla. Ota yhteyttä tiimiimme tänään saadaksesi lisätietoja.


saatat pitää myös Näytä kaikki

Ferrero Roche

Corporations Across EU Embrace Sustainable Packaging

Big brands are now exploring sustainable packaging. Discover more.

Heart shaped tin packaging

Metallipinnat: EU:n kuluttajien tärkein pakkausvalinta

Katso, miksi metallipakkaukset ovat yhä suositumpia asiakkaidesi keskuudessa.

Sustainability: protecting the environment

Kestävän pakkauksen valitseminen: avainaskel kohti planeetan pelastamista

Ei ole liioittelua: oikeat pakkauspäätökset voivat vaikuttaa merkittävästi ympäristöömme. Olitpa pienyrityksen omistaja tai osa pk-yritystä, valinnoillasi on merkitystä. Vaikka siirtyminen LED-valo...